روزنامه نگار

روزنامه نگار، علاقه مند به حوزه سیاست ملت ایران وجهان

روزنامه نگار

روزنامه نگار، علاقه مند به حوزه سیاست ملت ایران وجهان

اعتراضات اصفهان؛ تایید دستگیری ۶۷ نفر از سوی پلیس

وی به خبرگزاری فارس گفته است که این افراد توسط "عوامل اطلاعاتی نامحسوس یگان ویژه با مستندسازی و طبق روال قانونی" دستگیر شده و جزو "عوامل و محرکین اصلی" بوده‌اند.


پیشتر، "سازمان حقوق بشر ایران" گفت در اعتراض‌های روز جمعه در اصفهان بیش از ۱۲۰ نفر بازداشت شدند.


فرمانده یگان ویژه نیروی انتظامی اصفهان، اعتراضات دیروز مردم را وابسته به "معاندین، سلطنت طلب ها و منافقین" دانست و تعداد معترضان را حدود ۲ تا ۳ هزار نفر اعلام کرد.

در همین حال نورالدین سلطانیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به خبرگزاری ایرنا گفته است که "هیچ مورد فوتی در حوادث روز گذشته (پنجم آذر)شهر اصفهان گزارش نشده است".


به گفته وی در حوادث دیروز "تعدادی از هموطنان، همشهریان و پرسنل نیروهای نظامی و انتظامی" مجروح شده بودند و " بیشتر مصدومان ۱۸ تا ۵۵ ساله هستند و در بین آنها تعدادی هم زن مشاهده می‌شوند".


وی بدون اعلام نام یا جنسیت تایید کرد که حال ۲ نفر از مصدومان "وخیم" است و از بستری بودن آنها از بخش آی سی‌یو خبر داد.

آقای سلطانیان گفت که آمار دقیق مصدومان را در روزهای آینده اعلام خواهد کرد.


فرمانده انتظامی استان اصفهان در مصاحبه شبکه خبر ایران تائید کرد در جریان اعتراض‌ها به کم‌آبی و انتقال آب، بازداشت‌هایی صورت گرفته است.


محمدرضا میرحیدری، فرمانده نیروی انتظامی استان اصفهان از ذکر آمار دقیق بازداشت شدگان خودداری کرد ولی گفت نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و دستگاه قضایی آمار بازداشت شدگان را اعلام خواهند کرد.


"سازمان حقوق بشر ایران" می‌گوید در اعتراض‌های روز جمعه در اصفهان بیش از ۱۲۰ نفر بازداشت شده‌اند.


در همین حال وزارت امور خارجه آمریکا گفته است اعتراض‌ها در ایران را دنبال می‌کند. یک سخنگوی این وزارتخانه به بخش فارسی صدای آمریکا گفته است مردم ایران حق دارند "آزادانه سرخوردگی خود را ابراز کنند و از دولت پاسخ بخواهند."


روز جمعه گزارش شد خدمات اینترنت اپراتورهای تلفن همراه؛ همراه اول، ایرانسل و رایتل در اصفهان قطع شد و فقط اینترنت‌ خانگی وصل بود. نت‌بلاکس که در مورد قطعی اینترنت در کشورها گزارش می‌دهد اختلال و قطعی اینترنت در برخی مناطق در ایران را تائید کرد.

ارسال گاز به پتروشیمی‌ها ۲۰ میلیون متر مکعب کاهش یافت/ قطع گاز با ارزآورترین صنعت کشور چه می‌کند؟

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران می‌گوید به خاطر کسری گاز کشور، تحویل روزانه گاز به واحدهای پتروشیمی ۲۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

احمد مهدوی روز شنبه ۶ آذرماه به ایلنا گفته است پتروشیمی‌ها روزانه نیاز به ۷۰ میلیون متر مکعب گاز دارند.

بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، شهریورماه امسال هشدار داده بود که هر روز قطعی گاز در صنعت پتروشیمی، ۲۰ میلیون دلار کاهش درآمد برای کشور به همراه خواهد داشت.

آمارهای هشت ماهه گمرکی که روز شنبه منتشر شد نیز نشان می‌دهد طی این مدت ایران ۳۱ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته که ۱۳.۳ میلیارد دلار آن محصولات پتروشیمی بوده است.

ایران به خاطر عدم توسعه میادین گازی و انبارهای ذخیره گاز برای زمستان، همچنین ادامه هدر رفتن ۱۰ درصد از گاز تولیدی کشور در مرحله تولید و توزیع، در فصول سرد که مصرف خانگی افزایش پیدا می‌کند، با کسری گاز مواجه می‌شود و گاز بخش‌های دیگر را محدود می‎‌کند.

جواد اوجی، وزیر نفت ایران، پیش از این گفته بود که زمستان امسال کشور با روزانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب کسری گاز مواجه است.

بنابر گزارش شرکت ملی گاز، مصرف روزانه گاز کشور به حدود ۷۵۰ میلیون متر مکعب رسیده که ۷۰ درصد آن به مصرف خانگی می‌رسد. میزان مصرف کنونی در بخش صنایع عمده حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب و نیروگاه‌ها نیز کمتر از ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز است.

بدین ترتیب، تحویل گاز به نیروگاه‌های برقی ۶۰ درصد کاهش یافته است و بجای آن مازوت و گازوئیل سوزانده می‌شود.

عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ایران، نیز ۴ آذرماه امسال اعلام کرده بود از میان ۷۶ کارخانه سیمان، گاز ۶۰ کارخانه قطع شده و بجای آن مازوت استفاده می‌شود.

«کمتر از دو درصد» مردم ایران از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده می‌کنند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روز شنبه، ششم آذر، ضمن خودداری از ارائه آمار مصدومان و قربانیانِ احتمالی اعتراضات این شهر خبر داد که حال دو نفر از مصدومان وخیم است.


نورالدین سلطانیان گفت: «حال دو نفر از مصدومان اعتراضات دیروز اصفهان مناسب نیست، اما تاکنون فوتی گزارش نشده است.»


او در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر ضمن بیان این که تاکنون مورد «فوتی» در اعتراضات روز جمعه گزارش نشده، درباره آمار مصدومان گفت:‌ «از دادن آمار معذور هستیم.»


تجمع اعتراضی مردم اصفهان به ناکارآمدی مدیریت آب‌رسانی در اصفهان در این استان روز جمعه، پنجم آذر، در پی مداخله نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و از بستر خشک زاینده‌رود در ساعت‌های آغازین روز به سایر خیابان‌های شهر کشیده شد و تا ساعاتی از شب نیز ادامه پیدا کرد.


بر اساس ویدئوها و تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، نیروهای امنیتی به سوی معترضان تیرهای ساچمه‌ای و گاز اشک‌آور شلیک کردند و در همین حال تصاویری از زخمی و مجروح شدن مردم در جریان درگیری‌های روز جمعه منتشر شده است.

در همین حال فرمانده نیروی انتظامی اصفهان در مصاحبه با شبکه خبر ایران زخمی‌ شدن «تعدادی از مردم» را تایید کرده و در عین حال از مصدومیت شماری از نیروهای انتظامی هم خبر داده است.


محمدرضا میرحیدری در ادامه مدعی شده که «هفت قبضه سلاح کمری و وینچستر در مبادی ورودی شهر اصفهان کشف شده و برخی اشرار حاضر در اغتشاشات نیز مسلح به سلاح کمری بوده‌اند».


این در حالی است که در تمام ویدئوهای مربوط به اعتراضات روز جمعه فقط نیروهای امنیتی و پلیس به اسلحه مجهز هستند و آشکارا از آنها در برابر مردم معترض استفاده می‌کنند.


تاکنون آمار رسمی از تعداد مصدومان، بازداشت‌شدگان و کشته‌شدگان احتمالی منتشر نشده، اما سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرده که در اعتراضات روز جمعه در اصفهان بیش از ۱۲۰ نفر بازداشت و به زندان دستگرد منتقل شده‌اند.


این سازمان همچنین از انتقال سه معترض به بخش «بهداری و سردخانه» زندان خبر داده «که احتمال می‌رود کشته شده باشند».


جلوگیری از انتشار آمار درست و دقیق از میزان زخمی‌ها و کشته‌شدگان اعتراضات به دست حکومت سابقه دارد و بارها اتفاق افتاده است،‌ از جمله آمار قربانیان سرکوب آبان‌ماه سال ۹۸ که هم‌چنان پنهان نگه داشته شده است.

نت‌بلاکز: دسترسی به اینترنت از پنجشنبه در بخش‌هایی از ایران محدود شده است

سایت نت‌بلاکز که اختلال و قطع اینترنت در جهان را رصد می‌کند جمعه پنجم آذر ماه کاهش دسترسی به اینترنت در ایران را از بامداد روز پنجشنبه در بخش‌هایی از ایران تایید کرد.


نت‌بلاکز می‌گوید این اختلال و کاهش دسترسی تاثیر اساسی داشته است و احتمالا با اعتراضات علیه سیاست‌های مدیریت آب حکومت جمهوری اسلامی مرتبط باشد.


سایت نت‌بلاکز که اختلال و قطع اینترنت در جهان را رصد می‌کند جمعه پنجم آذر ماه کاهش دسترسی به اینترنت در ایران را از بامداد روز پنجشنبه در بخش‌هایی از ایران تایید کرد.


نت‌بلاکز می‌گوید این اختلال و کاهش دسترسی تاثیر اساسی داشته است و احتمالا با اعتراضات علیه سیاست‌های مدیریت آب حکومت جمهوری اسلامی مرتبط باشد.



در پی اعتراض‌های روزهای گذشته به مدیریت آب‌رسانی در اصفهان، اینترنت در دیگر شهرها و مراکز استان‌ها از جمله اهواز و شهرکرد مختل یا قطع شده است.


در همین حال، گزارش شهروندان اصفهانی و شاهدان عینی از قطع اینترنت همراه در بخش‌های مرکزی شهر اصفهان از جمله محدوده خیابان بزرگمهر و خیابان‌های اطراف پل خواجو حکایت دارد.


گزارش شبکه‌های اجتماعی در ایران حاکی است که خدمات اینترنت «همه اپراتورهای تلفن همراه» از روز جمعه در اصفهان قطع شده و «فقط اینترنت‌های خانگی وصل هستند».


گزارش‌‌گران بدون مرز نیز در واکنش به قطع اینترنت موبایل و اختلال در اینترنت خانگی در اصفهان در توییتر خود نوشت که «بار دیگر اقدام جمهوری اسلامی ایران در قطع اینترنت برای پیشگیری اطلاع‌رسانی از اعتراض‌های مردمی در اصفهان را محکوم می‌کند».

دومین جلسه دفاعیات حمید نوری: فتوای خمینی «جعل شده است»

استان‌وایر- «حمید نوری»(عباسی)، دادیار سابق قوه قضاییه در دهه ۶۰ و متهم به دست داشتن در اعدام زندانی سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، در چهل و سومین جلسه دادگاه و دومین جلسه دفاع خود گفت «روح‌الله خمینی» در فروردین ۱۳۶۸ از دست آیت‌الله «غلامحسین منتظری» خسته شده بود و به همین دلیل منتظری فینیش شد.»


این مقام سابق قوه قضاییه آیت‌الله منتظری را «چهره غیرعلنی مجاهدین خلق» خواند.


او در ۹۰ دقیقه ابتدای جلسه دادگاه اظهارات شاهدان درباره فتوای بنیانگذار جمهوری اسلامی در ارتباط با اعدام زندانیان سیاسی را «جعلی» خواند و گفت این ادعاها در این موضوع تنها مربوط به یک برگه است که در خاطرات حسینعلی منتظری منتشر شده است


حمید نوری با انکار فتوای آیت‌الله خمینی مبنی بر اعدام زندانیان سیاسی مدعی شد که این کلمه هم مثل اسم سازمان (مجاهدین خلق) و زندان رجایی‌شهر «جعل شده» است.

اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نامه‌ای به تاریخ فروردین ۱۳۶۷ از آیت‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، به جا مانده که به صراحت در آن آمده است: «کسانی که در زندان‌های سراسر کشور بر سر موضع نفاق خود پافشاری کرده و می‌کنند، محارب و محکوم به اعدام می‌باشند و تشخیص موضوع نیز در تهران با رای اکثریت آقایان حجه‌الاسلام نیری... (حاکم شرع) و جناب آقای اشراقی (دادستان تهران) و نماینده‌ای از وزارت اطلاعات می‌باشد....»


او در این حکم به زندان‌های مراکز استان‌ها هم اشاره کرده و نوشته که در این مراکز «رای اکثریت آقایان قاضی شرع، دادستان انقلاب و یا دادیار و نماینده وزارت اطلاعات لازم الاتباع می‌باشد، رحم بر محاربین ساده‌اندیشی است، آقایانی که تشخیص موضوع به عهده آنان است وسوسه و شک و تردید نکنند و سعی کنند اشداء علی‌الکفار باشند. تردید در مسائل قضایی اسلام انقلابی نادیده گرفتن خون پاک و مطهر شهدا می‌باشد.»


بسیاری از شاهدان و شاکیان پرونده حمید نوری شهادت داده‌اند که در سال ۱۳۶۷ با فرمان روح‌الله خمینی و تصمیم اعضای هیات مرگ بر اساس فرمان او هزاران تن از زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان‌های جمهوری اسلامی مخفیانه اعدام و در گورهای جمعی دفن شدند.


حمید نوری همچنین درباره رابطه خود با زندانیان گفت که زندانیان برای او مانند اعضای خانواده‌اش بودند. او گفت که عاشق زندانیان بوده و اگر باز هم از او بخواهند حاضر است در زندان کار کند.


او مدعی شد که اساسا در ایران زندانی سیاسی وجود ندارد و در ادامه جلسه دفاع خود گفت اگر اسم سازمان مجاهدین یا زندان گوهردشت را ببرد می‌ترسد «به محض بازگشت به ایران» به دلیل جعل عنوان او را بازداشت کنند.


حمید نوری در هر دو جلسه دفاع خود گفت شاکیان او در این پرونده گفته‌های متناقضی درباره ماجرای کشتار ۱۳۶۷ ارایه کرده‌اند و تقاضا کرد که درباره این اظهارات استعلام شود.

در پاسخ به سوال دادستان در خصوص استفاده زندانیان از چشم‌بند در سلول گفت که این بخشی از «قواعد آن زمان بوده و آن‌ها انسان‌هایی که مثل او ریش داشتند را کشته بودند.»


حمید نوری چشم‌های زندانیان سیاسی در دهه ۶۰ را «ناپاک» توصیف کرد . گفت «چشم‌های ناپاک آن‌ها نباید خارج بند جایی را می‌دید». و وقتی دادستان از او سوال کرد که وقتی شما در را به روی آن‌ها باز می‌کنید شما را می‌بینند، چرا باید خارج بند نبینند؟ گفت: «ما که از جان گذشته‌ایم، اما از بند خارج می‌شوند نباید ببیند، نباید بازجوها، دادیارها، ساختمان‌های آن‌جا را خوب ببینند، این تصمیم مسئولان آن زمان بود. من تقصیری نداشتم».


در بخشی از جلسه دفاعیات حمید نوری او با حالتی تمسخرآمیز به شهادت برخی شاکیان پرونده اشاره کرد و گفت :« اسم یک سری خواهر و برادر گفته شده که می‌گویند برادر و خواهر ما کشته شده، شال و عکس و ساک می‌آور‌ند که می‌گویند ضمیمه پرونده کنید، یک آقایی ساک با خودش آورده، این‌جا نشسته، مختار شلالوند که می‌گوید این ساک ۱۶ روز کوه به کوه در راه بوده تا به این‌جا رسیده، اصلا متوجه نیست چی می‌گه، مگر مواد مخدر است، یعنی هر کسی یک ساک بیاورد شما قبول می‌کنید؟»


بسیاری از شاهدان و شاکیان در دادگاه محاکمه حمید نوری شهادت داده‌اند که بعد از اعدام اعضای خانواده‌شان تنها یک ساک که وسایل شخصی عزیزانشان در آن بوده به آن‌ها تحویل شده و جنازه یا محل دفن اعدام‌شدگان را هرگز به آن‌ها تحویل نداده‌اند.


حمید نوری در دوران اعدام‌‌ها معاون دادیار سابق زندان گوهردشت بود در جلسه پیشین دادگاه مدعی شده بود که از سال ۱۳۶۱ تا سال ۱۳۷۲ در زندان اوین بوده است و همزمان با تاریخ اعلام شده از شاکیان درباره آغاز اجرای احکام اعدام زندانیان برای تولد فرزندش به مرخصی رفته بوده است. او اعدام‌های تابستان ۶۷ را «داستانی سرتاسر خیالی، توهمی و پوشالی، جعلی و غیرمستند» توصیف کرد و گفت این سناریو توسط ایرج مصداقی و مهدی اصلانی نوشته شده و آن‌ها با هم تقسیم کار کرده‌اند.


در مردادماه ۱۳۶۷ هزاران زندانی سیاسی در زندان گوهردشت، اوین و همچنین زندان‌های مشهد، شیراز، اهواز و شیراز با فتوای روح‌الله خمینی اعدام شدند.


شمار زیادی از آن‌ها هواداران سازمان مجاهدین خلق و تعداد دیگری نیز از هواداران گروه‌های چپ در ایران بودند.


هیچ آمار دقیقی از تعداد اعدام‌شدگان این سال در دست نیست اما برخی گروه‌های حقوق بشری همچون عفو بین‌الملل گفته‌اند در فاصله ماه‌های مرداد و شهریور ۱۳۶۷ دستکم ۴۴۸۲ مرد و زن در شهرهای مختلف ایران ناپدید شده‌اند.


در مردادماه ۱۳۹۵ یک فایل صوتی از حسینعلی منتظری در گفتگو با اعضای هیات مرگ منتشر شد که خطاب به آن‌ها می‌گفت: « بزرگ‌ترین جنایتی که در جمهوری اسلامی شده از اول انقلاب تا 

حالا به‌دست شما انجام شده است. در آینده جزو جنایتکاران تاریخ از شما یاد خواهد شد.»


ابراهیم رئیسی که در انتخابات ریاست جمهوری خردادماه سال جاری بعنوان رییس دولت سیزدهم انتخاب شد یکی از اعضای هیات مرگ بود.